Basseng på terasse

Hvilket basseng vil du ha?

Det er en hel verden av muligheter

I utgangspunktet finnes det to hovedtyper av bassenger. Den ene typen er de prefabrikerte, som ofte leveres i én enhet og løftes på plass med kran. Større basseng leveres gjerne i flere deler som settes sammen på plassen. De lages typisk av materialer som glassfiberforsterket vinylester, stål, polystone eller glassfiber.

Den andre typen er de som bygges på stedet, enten med tradisjonell forskaling, thermoblokker eller andre typer murblokker som stables, armeres og fylles med betong. Det finnes imidlertid også enklere løsninger, eksempelvis spunter som settes sammen til et basseng i ønsket form og størrelse.

Du tenker kanskje at bassenget må bygges på stedet for å kunne bestemme fritt over utformingen, men det er ikke helt riktig. I mange tilfeller kan nemlig de prefabrikerte bassengene designes av kunden selv. Du kan altså designe akkurat det bassenget som passer for deg og få det ferdig levert i hagen.

 
Innvendig overflater

Valgfriheten hva angår innvendige overflater i bassenget varierer litt med hvilket basseng du velger. De prefabrikerte bassengene laget av materialer som vinylester og polystone leveres med ferdig overflate fra fabrikk, men du kan selv velge farge. Mange velger en hvit overflate for å få et laguneuttrykk, men grå har også blitt populært de siste årene. Vil du ha glassmosaikk, bør du enten gå for et basseng bygget i betong eller et prefabrikert laget av syrefast stål. Noen basseng leveres dessuten ferdig med mosaikkfliser. 

Betongbasseng kan også kles med en fastsveiset liner innvendig, samt at syrefaste stålbasseng gir deg mulighet til å ha nettopp syrefast stål som ferdig overflate. Basseng bygget av spunter skal alltid sveises med liner. Er det aktuelt å ha vanntemperaturer over 30 grader i bassenget må du velge basseng i syrefast stål eller med glassmosaikk.

 
La vannet flyte

Alle basseng må ha såkalte skimmere, som kort fortalt er et avløp som plasseres ved bassengkanten slik at vannet kan renne ut og gå til filtrering. Hvilken løsning du velger vil ha mye å si for uttrykket til bassenget -  mange vil helst ha så høy vannlinje som mulig. Eksempler på typiske muligheter er:

  • Overflow, der bassengvannet ligger i plan med området rundt.
  • Underflow, der vannet renner ut under terrassen rundt bassenget.
  • Infinity, der vannet renner ut i "evigheten" over en eller flere av bassengkantene.

 

Overdekning og sikkerhet

Alle basseng må beskyttes mot fall. Det beste er å bruke en overdekking som også forhindrer varmetap fra vannoverflaten. Her finnes det flere løsninger både når det gjelder design, styring og isolerende effekt. For eksempel stilrene og effektive duker i form av en membran som oppbevares i en boks i enden av bassenget. Når bassenget skal dekkes til kjøres kassen på et lavtbyggende skinnesystem og duken rulles ut. Den strammes og blir helt tett mot bassengkanten ved at den låses i skinnene.

Andre overdekninger inkluderer lameller, bassengtak i klar plast og enklere duker som rulles ut manuelt. Velger du lameller kan de skjules i en egen brønn i bassenget når de ikke er i bruk. Til alle bassenger kan du selvsagt få tilbehør som motstrømsanlegg, trapper i ulike varianter, belysning, stiger og håndtak/rails.

 
Ta kontakt med oss for en hyggelig basseng-prat

Pris på et basseng kan variere, og faktorene som påvirker prisen i størst grad er behov for utgraving, bassengtype, tilbehør og bassengtak. Er du ute etter et kvalitetsbasseng som du kan nyte i lang tid og som bidrar til å øke verdien på boligen, ønsker vi på et tidlig tidspunkt å opplyse om at du bør ta utgangspunkt i en pris på 500 - 600 000 kr og oppover. Vi i VaBa har lang erfaring innen dette faget og har levert basseng i mange prisklasser og størrelser. Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt for en hyggelig bassengprat for å se på hva som passer ditt behov best.